René van der Gijp: ‘DWDD is echt om te kotsen’

René van der Gijp heeft zaterdagavond met walging naar de jubileumspecial van De Wereld Draait Door gekeken. Dat liet hij maandagavond blijken in Voetbal Inside. Van der Gijp wordt onpasselijk van Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden. “Ik heb anderhalf uur zitten kijken naar die kolder van De Wereld Draait Door man. Schei toch alsjeblieft uit, joh. Als het satire was, vind ik het prima, maar ik geloof niet dat het satire was. Ze menen dit echt“, aldus de voetbalkenner van RTL 7.

De voetbalanalist werd er moe van. “Die Marc-Marie Huijbregts had een sprookje van een kwartier over een gansje met een toupetje. Die deed hij op het eind af en toen zei ‘ie erbij: ‘Hij bleef altijd nog het heel lelijke gansje.’ Zelfkennis heeft hij wel.”

Het was één grote zelfverheerlijking, vindt Van der Gijp. “Het was zó op de grens, het was zó gênant. Er zitten daar mensen als Jan Mulder en Nico Dijkshoorn, die op iedere plek waar maar iemand de mist in gaat een vinger op leggen, een staande ovatie te geven aan een man die een verhaal over een eendje vertelt.”

Van der Gijp genoot ook niet van de muzikale optredens. “Halina Reijn zingt dan ‘Stand by your man’ en dan kijken ze naar Matthijs. Het is om te kotsen. Echt om te kosten is het.”

Die Halina Reijn is al om te kosten als ze niet zingt“, aldus collega Johan Derksen. “Elke keer als ik haar zie, zie ik dat ze acteert. Dat ergert me zo aan dat mens. Ze is nooit Halina Reijn.”

Derksen: “De zelfspot is weg bij De Wereld Draait Door. Je kunt ons een hoop kwalijk nemen, maar wij hebben wel zelfspot. Bij De Wereld Draait Door zijn ze zichzelf heel serieus gaan nemen. En als je niet meedoet aan de sekte, dan lig je eruit. Het is echt een sekte.

Wilfred Genee sluit zich bij zijn collega’s aan: “Het was een beetje De Wereld Draait Door feliciteert De Wereld Draait Door met De Wereld Draait Door.”

Het is een sektevorming waar je niet lekker van wordt“, besluit Van der Gijp.

Gerelateerd: ‘DWDD koketteert graag met zichzelf’ (zaterdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen