Regionieuws krijgt plek in NOS Journaal

De NOS en de regionale omroepen breiden hun samenwerking verder uit. Het is de bedoeling dat er op doordeweekse dagen aan het begin van de middag een regionaal nieuwsblok van vijf minuten in het NOS Journaal komt, na enkele uren gevolgd door een update. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Na een ‘geslaagde pilot’ hiervoor wordt met de NPO overleg gevoerd. “Met de samenwerking wordt het publiek nog beter bediend“, aldus de omroep in een persbericht.

NOS-directeur Jan de Jong juicht de stap toe. “De journalistieke samenwerking tussen de regio en de NOS wordt steeds intenser en gaat ook steeds een stapje verder. Dat is hard nodig want ik maak me grote zorgen over de kwaliteit van de nieuwsvoorziening in Nederland.

Deze nieuwe bulletins zijn geen stap maar een sprong voorwaarts. Dat is goed. Maar onze gezamenlijke ambities reiken nog veel verder. Samen kunnen en moeten we nog veel meer!

Ook directeur Gerard Schuiteman van Stichting ROOS, de regionale omroeporganisatie, verwelkomt de nieuwe ontwikkeling: “Deze sprong in onze samenwerking is zeker niet de laatste.”

Op NOS.nl heeft het regionale nieuws inmiddels een eigen plek gekregen, de berichten zijn herkenbaar aan het regio-logo.

De NOS en de regionale omroepen werken al meer dan twintig jaar samen. Eerst met de Radio Nieuws Centrale, voor het uitwisselen van radionieuws. In 2003 werd dat uitgebreid met televisie. En in 2014 deed Bureau Regio zijn intrede op de nieuwsvloer van de NOS.

Bureau Regio is een aparte redactie, bemand door redacteuren van regionale omroepen, waardoor regionaal nieuws sneller zijn weg vindt naar de NOS, en de regionale omroepen eerder op de hoogte zijn van landelijke ontwikkelingen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen