PVV: ‘Zet salarissen talkshowgasten onder in beeld’

PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt dat talkshows als De Wereld Draait Door onder in beeld zouden moeten zetten hoeveel de gasten aan tafel betaald krijgen. Dat zegt hij vandaag in het AD. Lange tijd dacht tv-kijkend Nederland dat gasten gratis aan tafel zaten, maar door de recente media-aandacht hebben zij hun ware motief ontdekt: geld. Tijd voor openheid, vindt Bosma. “Er kan bijvoorbeeld in beeld verschijnen: Peter R. de Vries zit hier voor 2000 euro vandaag.

Zo’n mededeling juicht Bosma van harte toe. “Desnoods met kassageluiden erbij,” grapt hij. “Maar dat laat ik aan de creativiteit van programma’s over.’

Ook Arno Rutte van de VVD pleit voor minder geheimzinnigheid: “Dat er betaald wordt voor gasten daar kunnen we niet omheen, maar dat het allemaal zo schimmig is vind ik maatschappelijk gezien onverstandig en onwenselijk.

PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis schrikt ervan dat gasten betaald krijgen in programma’s als DWDD: “Gasten moeten niet denken dat ze even kunnen cashen bij de publieke omroep.

Ook Omroep WNL-baas Bert Huisjes pleitte er onlangs voor om de salarissen van talkshowgasten onder in beeld te zetten.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen