Paul de Leeuw onthult zijn BNN-VARA-salaris

Foto: VARAPaul de Leeuw verdient bij BNN-VARA, waar hij in juli een exclusief contract tekende, iets boven de balkenendenorm. Dat vertelt de tv-ster in VARAgids. De Leeuw mopper niet over zijn salaris. De presentator, die momenteel een weinig bekeken late avond-show maakt op zondag, zit boven de grens van 228.599 euro per jaar. “Ik zit nu net boven de balkenendenorm, en ik verdien goed. Als ik meer wilde, had ik bij RTL moeten blijven, waar ik in 2013 nog Wie ben ik? heb gedaan.”

Kun Je Het Al Zien, De Leeuws late night-show op zondag, trok vorige week een voorzichtige 365.000 kijkers. “Anderhalf jaar geleden zeiden ze bij BNN-VARA dat ze graag met mij door wilden. Ik wilde de late zondagavond graag terug – voor het eerst sinds De schreeuw van De Leeuw! – om een show te maken die echt over het weekend gaat.”

De Leeuw doet het programma samen met Nynke de Jong, Ajouad el Miloudi en Tim den Besten. “Zij zijn bij mij in de studio en vertellen wat hun is opgevallen. Ik denk dat dat heel slim bedacht is.”

Kijk, ik ben in een fase van mijn carrière beland dat ik de senior ben. Ik ben niet meer the hottest. En ik merk dat ik daarvan geniet. Het moeten scoren zit er minder in – een leeftijdskwestie.

Maar ik heb nu jonge mensen om heen die dat wél kunnen doen. En dan doe ik mee. Ik stookte het fikkie altijd op. Nu is dat aan hen.

Kun Je Het Al Zien is vanavond om 23.15 uur te zien op NPO 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen