Matthijs houdt vast aan vaste gasten DWDD

Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk houdt vast aan de vele vaste gasten in zijn talkshow De Wereld Draait Door. Dat vertelt hij in een e-mailinterview in AD. Sommige gasten van DWDD zijn inmiddels bekender van DWDD dan van hun overige werkzaamheden. “Ik zie ze als onze columnisten. Laat me het met de kranten vergelijken: ik vind het fijn om Bert Wagendorp en Sheila Sitalsing een paar keer per week te lezen in Volkskrant. Of elke week Youp in de NRC. Of Hugo Borst in het AD.”

Daar klaagt van Nieuwkerk ook niet over. “Je hoort mij niet zeggen: ‘Wat?! Alweer die Bert Wagendorp. Kan er niet eens iemand anders een stukje schrijven over de wereld waarin wij leven?’. Natuurlijk niet! Ik kijk ernaar uit!”

Zo hebben wij als dagelijks programma ook een aantal gasten die wij regelmatig uitnodigen om voor ons actualiteiten te duiden. Sywert, Jan, Fidan, Jort, Frenk, Prem, Myrte, Felix. Ik zie deze club als een grote rijkdom; ze hebben allemaal een goed stel hersens, originaliteit en bravoure.”

En dan zijn er nog DWDD’s specialisten als Alexander Klöpping, Freek Vonk en Robbert Dijkgraaf. “Ken jij veel betere? Wij niet.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen