Marianne Zwagerman haalt snoeihard uit naar DWDD

Mediacriticus Marianne Zwagerman haalt keihard uit naar De Wereld Draait Door. Dat is vandaag te lezen in het AD. Niet alleen vergelijkt ze de show met een hoer, ook vindt ze dat er sprake is van machtsmisbruik. “Door altijd mensen uit hun eigen kliekje uit te nodigen om iets te promoten, wordt dat kliekje wel steeds bevoordeeld. Zo besteden ze wel steeds aandacht aan De Correspondent en Blendle, terwijl andere media-aanbieders als bijvoorbeeld TPO Magazine géén exposure krijgen.

Zwagerman merkt verder op dat de Koningslied-rel met een sisser is afgelopen voor DWDD. De beschuldigingen dat het programma betaald kreeg voor promotie van het lied bleken dan wel onjuist, maar die promotie werd wel afgedwongen door de NPO.

De journalistieke onafhankelijkheid is keihard in het geding als het bestuur van de NPO over de hoofden van de redactie van DWDD afspraken met de Rijksvoorlichtingsdienst maakt over een item over het koningshuis“, zegt Zwagerman.

DWDD is er nu een beetje mee weggekomen omdat ze geen geld hebben gekregen voor dat item, maar het kan niet dat DWDD zich ervoor laat lenen om ons de nieuwe koning door de strot te duwen. Het maakt niet uit of je een dure of een goedkope hoer bent, je bent nog steeds een hoer.

Op Twitter wordt opgemerkt dat Zwagerman een optreden bij De Wereld Draait Door definitief kan vergeten. DWDD-baas Dieuwke Wynia staat erom bekend haatdragend te zijn.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen