Man Bijt Hond wil verder op internet

Foto: NCRVNPO 2 trekt vanavond de stekker uit Man Bijt Hond, maar de makers willen door. Ze beginnen een crowdfundactie in een poging om het programma op internet te continueren. Dat heeft Jeroen van Leeuwen, die inmiddels een optie heeft op de rechten per 1 januari, laten weten in een persbericht. De crowdfundactie wordt gesteund door BN’ers als Paul de Leeuw, Hugo Borst en Herman Pleij. “Man Bijt hond moet blijven, voor onze nakomelingen”, zegt De Leeuw bijvoorbeeld.

Man Bijt Hond kan alleen door op internet als het benodigde startbedrag van 99.000 euro wordt gehaald. Vandaag, op de dag van de laatste tv-uitzending, wordt daartoe de crowdfundingwebsite redmanbijthond.nl gelanceerd.

Juist in de afgelopen twee weken in aanloop naar de laatste tv-uitzending hebben we gemerkt hoe het programma leeft”, reageert Van Leeuwen. “Iedereen – fans, makers en bekend Nederland – betreurt het besluit om de stekker eruit te halen bij Man bijt Hond.

Als de teller op 99.000 euro staat, begint Man Bijt Hond in 2016 een tweede leven op internet en zullen de typische programma-onderdelen vanaf januari online te kijken zijn.

De site moet daarnaast een platform worden voor nieuwe rubrieken. “We gaan natuurlijk wel innoveren. We zijn nu al bezig met nieuwe items en ook willen we meer interactie met de fans.

Het zou voor het eerst zijn in de Nederlandse televisiegeschiedenis dat een televisieprogramma met steun van de kijkers online een doorstart maakt.

Als het streefbedrag niet wordt gehaald, krijgen fans hun geldbedrag – zoals dat gebruikelijk is bij crowdfunding – teruggestort. “Natuurlijk hopen we dat dat niet nodig is”, zegt Van Leeuwen.

Als je bedenkt dat Man bijt hond dagelijks honderdduizenden merendeels vaste kijkers trekt, dan móet het lukken. Man bijt hond moet van ons allemaal worden.”

De laatste Man Bijt Hond is vanavond om 18.45 uur te zien op NPO 2.

Gerelateerd:
Man Bijt Hond definitief van de buis (27 augustus)
MBH maakt plaats voor gezwets over oesterzwammen (23 september)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen