Kees Tol vindt talkshowsalarissen te hoog

Kees Tol begrijpt dat gasten van talkshows betaald krijgen, maar vindt de beloningen wel erg hoog. Dat heeft de showdeskundige gezegd in Shownieuws. Volgens het AD verdient DWDD-tafelheer Marc-Marie Huijbregts 2.000 euro per aflevering. “Er zijn een heleboel mensen in Nederland die gewoon een 40-urige werkweek en die niet eens 2.000 euro per maand verdienen. En dat verdienen zij met gezellig aanschuiven met een kop koffie bij DWDD. Dat roept vraagtekens op en dat snap ik wel.

Dat Huijbregts een vergoeding krijgt, vindt Tol prima. “Ik vind het niet meer dan normaal dat die tafelheren en -dames betaald krijgen. Ze zitten daar niet om hun boek of cd te promoten, maar zijn wezenlijk onderdeel van het programma. Daar komt ook voorbereiding bij kijken.

Werk is werk, aldus Tol. “Het zijn allemaal freelancers en die moeten daarmee hun geld mee verdienen. Ik vind het niet meer dan normaal dat zij daar geld aan verdienen, maar het is wel de vraag: moet dat zo veel zijn?

Hoeveel Tol krijgt voor aanschuiven met een glas water bij Shownieuws is niet bekend. “Maar wij zijn natuurlijk commercieel. Dat is een ander verhaal. Dat wordt niet betaald door de belastingbetaler.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen