Jeroen Stekelenburg in rol Jack van Gelder

Foto: Mike van den ToornJeroen Stekelenburg (41) neemt de rol van Jack van Gelder (64) over in de tv-uitzendingen rondom de wedstrijden van Oranje bij de NOS. Dat heeft de omroep vandaag laten weten in een persbericht. Stekelenburg gaat voor en na de duels van Oranje praten met de bondscoach. Bovendien zal de sportverslaggever na afloop in de catacomben van het stadion met enkele spelers de wedstrijd nabeschouwen. Voorheen was dit de taak van Van Gelder, maar hij is overgestapt naar Sport1.

Er staan een aantal cruciale wedstrijden van het Nederlands elftal op het programma. Oranje moet de laatste strohalm grijpen om kwalificatie voor het EK voetbal af te dwingen.

De manschappen van bondscoach Danny Blind hebben het lot niet meer in eigen hand. Concurrent Turkije moet punten laten liggen, terwijl Nederland tegen Kazachstan uit (zaterdag 10 oktober) en Tsjechië thuis (dinsdag 13 oktober) geen misstappen mag maken.

Beide duels zijn van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal live te volgen bij de NOS.

Tom Egbers neemt als vanouds op beide dagen de centrale presentatie voor zijn rekening. En voor de analyse wordt hij zowel op zaterdag als op dinsdag bijgestaan door de ex-internationals Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen