Jeroen Pauw wint opnieuw Sonja Barend Award

Jeroen Pauw heeft voor het tweede jaar op rij de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview van het jaar gewonnen. Dat was vanavond te zien tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Pauw ontving de VARAgids-interviewprijs voor zijn gesprek met Frans Timmermans op 8 oktober 2014. “Een prijs is altijd onbelangrijk als je ’m niet wint, maar als je hem krijgt is het leuk. Dus als ik eerlijk ben: ja het is heel fijn om zo’n award te krijgen. Ook als het voor de tweede keer is.

Over het feit dat de VARA-presentator een door de VARAgids georganiseerde prijs ontvangt, zegt hij: “Gelukkig bestaat de jury uit vakgenoten, journalisten die veelal hun brood verdienen met televisiekijken. Dat voorkomt hopelijk de beeldvorming dat de VARA zichzelf een prijs geeft.

Het gesprek met Timmermans ging over het nut van de strijd tegen IS en de rol van Europa, zijn verhoor door het Europees parlement (gebruik je een spiekbriefje?) en de ramp met de MH17.

Het citaat met het zuurstofmasker werd nieuws, waarvoor Timmermans zich later excuseerde. “Pauw was de eerste die op televisie de integriteit van Timmermans langs de meetlat legde”, zegt tv-recensent Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) in het juryrapport.

Mediajournalist Paul Onkenhout (de Volkskrant): “Een ouderwets, confronterend tv-interview. Pauw bevestigt dat hij de beste interviewer van Nederland is. Op tv.”

Vorig jaar won Pauw ook al de Sonja Barend Award, voor zijn gesprek met PVV-Kamerlid Fleur Agema in 5 Jaar Later.

Het complete juryrapport is te lezen op sonjabarendaward.nl. In de VARAgids van volgende week een interview met Jeroen Pauw over de prijs.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen