Jan Slagter: ‘Televizier heeft Streetlab op longlist gezet!’

Foto: MAXOmroep MAX-baas Jan Slagter vindt het raar dat Televizier-Ring-genomineerde Streetlab door Televizier, en niet door de kijker, op de longlist van de verkiezing terechtkwam. Dat zegt hij op Twitter. Mensen die meededen aan de Ring-verkiezing konden kiezen uit een longlist van veertig programma’s. Twintig daarvan werden in het afgelopen jaar in vier kwalificatierondes door de kijker gekozen en de laatste twintig titels door de redactie van Televizier. Streetlab hoorde bij die laatste groep.

Streetlab is dus niet door de kijker, maar door Televizier op de longlist gekomen. Pas toen het programma op de longlist stond, begon het programma met een campagne onder zijn jonge kijkers.

Op die manier gaat het meer om welk programma de meest fanatieke internetgebruikers heeft, vindt Slagter. Want stemmen op de prijs kon alleen via de – volgens velen ingewikkelde – Televizier-site.

Streetlab is door de redactie van Televizier op de longlist gezet en niet door het publiek. Hoezo publieksprijs? De hele organisatie van de Televizier-Ring moet op de schop!“, zegt Slagter nu.

Het weinig bekeken Streetlab maakt dit jaar kans op de prestigieuze Televizier-prijs. Sommigen vinden alleen die nominatie al het failliet van de tv-prijs.

Slagter had verwacht dat zijn programma Heel Holland Bakt tot de drie genomineerden zou behoren. De andere nominaties, naast Streetlab, gingen echter naar SynDROOM en Expeditie Robinson.

Lees ook: Televizier-longlist: 18 keer NPO, 17 keer RTL, 5 keer SBS

Gerelateerd:
Jan Slagter is het zat: ‘Klaar met Televizier-verkiezing!’ (maandag)
Gordon begrijpt Jan Slagter: ‘Ik win ook nooit wat!’ (dinsdag)
‘Waarom is Geraldine Kemper genomineerd?’ (dinsdag)
‘Als Streetlab wint, is dat het failliet van de Ring’ (woensdag)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen