Jan Slagter stuurt uitnodiging Televizier-gala terug

Foto: MAXOmroep MAX-baas Jan Slagter gaat volgende week donderdag niet naar het Gouden Televizier-Ring Gala. “Mijn toegangskaart heb ik teruggestuurd“, zegt de omroepbaas in een column bij Spreekbuis. Slagter is klaar met het gala omdat het nauwelijks bekeken Streetlab wél en zijn tv-hit Heel Holland Bakt níet is genomineerd voor de Ring. “MAX heeft niets te zoeken op dit gala waar volgens de organisatie ‘de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen’ worden uitgereikt“, zegt hij.

De programma’s van MAX behoren tot de meest bekeken programma’s van Nederland: Heel Holland Bakt trok zondag 2,5 miljoen kijkers. “Maar HHB is niet genomineerd. Wel een programma als ‘Streetlab’, dat niet meer dan 270.000 kijkers trekt.

Dat ligt niet aan de smaak van Nederland, maar aan de manier van stemmen, aldus Slagter. “Dat kan alleen via internet en is te ingewikkeld. Wie zijn stem wil uitbrengen, moet bovendien allerlei data invoeren en haakt daardoor eerder af. Zo wordt het meer een jongerenprijs dan een publieksprijs.”

Waarom niet gewoon via de telefoon stemmen of met een briefkaartje? Dit is zo gebruiksonvriendelijk.”

Slagter wil met Televizier in gesprek om het stemmen wat eenvoudiger te maken. “Anders overwegen wij sterk om onze programma’s niet meer mee te laten doen aan deze verkiezing.

Televizier heeft al laten weten dat ze de manier van stemmen prima vindt zo en dat MAX zijn programma’s helemaal niet kan terugtrekken uit de verkiezing.

De strijd om de Ring gaat dit jaar tussen Expeditie Robinson, Streetlab en SynDroom. Heel Holland Bakt en Over Mijn Lijk eindigden op plek vier en vijf.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen