Half miljoen kijkers voor laatste Man Bijt Hond

De allerlaatste aflevering van Man Bijt Hond trok vrijdagavond 494.000 kijkers naar de vooravond van NPO 2, goed voor 12 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De uitzending van Man Bijt Hond stond in het teken van het afscheid van het programma, dat zestien jaar lang heeft gelopen. Michael Abspoel, de markante stem van Man Bijt Hond, zei: “Er is vandaag maar één groot nieuwsfeit. Het is de aller- allerlaatste aflevering van ons programma.

NPO 2 zal er nog een zware dobber aan hebben om de kijkcijfers van Man Bijt Hond te evenaren. Volgende week begint de opvolger, BinnensteBuiten, maar dat klinkt niet als een programma met hitpotentie.

BinnensteBuiten gaat over gifgroene onderwerpen als huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak en oesterzwammen kweken op koffiedik.

Het programma wil de kijker ‘inspireren om bewust te genieten van lekker leven’, maar het is nog maar de vraag of hier een groot publiek op zit te wachten. De Man Bijt Hond-kijker rent in elk geval gillend weg.

Man Bijt Hond is momenteel bezig met een actie om het programma verder te laten leven op internet.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen