Gaat Streetlab met de Televizier-Ring naar huis?

Voor het eerst in de geschiedenis maakt vanavond een slecht bekeken tv-programma kans op de Gouden Televizier-Ring. Het tot voor kort onbekende Streetlab van KRO-NCRV neemt het op tegen de wél veel bekeken titels SynDROOM van RTL 4 en Expeditie Robinson van RTL 5. De nominatie van Streetlab stuitte al op veel weerstand, maar als de jongens van de realityshow vanavond ook nog eens met de prijs naar huis gaan, dan zal de kritiek niet van de lucht zijn.

In aanloop naar het gala van vanavond is er veel te doen geweest om het lijstje van genomineerden. Vooral MAX-baas Jan Slagter trok fel van leer, omdat zijn tv-hit Heel Holland Bakt niet bij het genomineerdenlijstje staat.

Slagter en andere collega’s vinden dat de Televizier-prijs meer een jongerenprijs is geworden, omdat de stemprocedure te ingewikkeld en niet toegankelijk genoeg zou zijn voor de oudere kijkers.

De discussie over de Televizier-prijs wordt al jaren gevoerd. Zo is er ook veel verbazing over het feit dat Boer Zoekt Vrouw, ’s lands meest bekeken tv-programma, nog nooit is genomineerd.

Cornald Maas zei onlangs stiekem te hopen dat Streetlab er vanavond met de winst vandoor gaat: “Dan weet je zeker dat het mes in het verkiezingssysteem gaat. Want daar zit nu echt een soort weeffout in.

Het Gouden Televizier-Ring Gala is om 20.30 uur te zien op NPO 1. Genomineerden SynDROOM en Expeditie Robinson worden gelijktijdig uitgezonden.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen