Discovery met eigen videodienst vol non-fictie

De Nederlandse televisiekijker heeft vanaf januari de keuze uit nóg een video on demand-platform. Na onder meer het zeer populaire Netflix en RTL’s Videoland, komt Discovery Networks straks met Dplay Benelux. Dat heeft het mediabedrijf vandaag laten weten. Dplay biedt de abonnee toegang tot meer dan 2000 afleveringen van Discovery Channel-, TLC- en ID-programma’s. Waar diensten als Netflix en Videoland veel fictie aanbieden, biedt Dplay juist veel non-fictie aan. 

Dplay zal via mobiel, tablet en desktop te gebruiken zijn tegen een vast bedrag per maand. Hoeveel dat is, is nog niet duidelijk, maar het zal in elk geval minder dan 10 euro zijn.

Discovery-baas Alco de Jong is enthousiast. “Met Dplay bedienen we de kijker met de allerbeste entertainment en non-fictie programmering waar en wanneer ze maar willen.”

De lancering van Dplay is in lijn met onze strategie, waarbij we fors blijven investeren in content en onze merken, ons marktaandeel vergroten en we nieuwe platformen inzetten om nog meer bereik te creëren.

Bekende programma’s van de Discovery Networks-zenders zijn bijvoorbeeld Deadliest Catch, Say yes to the dress en A Crime To Remember.

Dplay is vorig jaar geïntroduceerd in Noorwegen en sindsdien gelanceerd in Denemarken, Italië en Zweden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen