D66 tegen plannen voor meer reclame op NPO 1, 2 en 3

D66-Kamerlid Kees Verhoeven is tegen de plannen van de STER om meer reclame uit te zenden op NPO 1, 2 en 3. Dat vertelt hij in een interview met Nu.nl. De NPO mag elke dag maximaal 10 procent van zijn zendtijd vullen met reclames, maar in werkelijkheid wordt daar 7,5 tot 8 procent van de zendtijd mee gevuld. “Tussen 7,5 en 10 procent zit ruimte die we graag willen benutten“, zei de grote bazin van de STER eerder dit jaar. Maar daar wil D66 nu een stokje voor steken. 

Verhoeven vindt het onwenselijk als de NPO nog meer reclames gaat uitzenden. “De NPO zegt over zichzelf dat zij van iedereen en voor iedereen is. Dan moet je geen drempels opwerpen en de kijker lastig vallen met steeds meer en langere reclames.

De D66-politicus wil het reclamepercentage beperken tot 8 procent van de zendtijd. Op internet wil hij de reclame beperken tot 30 seconden, nu hij heeft gehoord dat de STER reclames wil oprekken tot 60 seconden.

Verhoeven zal zijn voorstel donderdag doen tijdens het debat met staatssecretaris Sander Dekker over de nieuwe Mediawet, maar zijn plan kent vooralsnog weinig steun: minder reclame betekent meer subsidie.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen