Coen Verbraak vindt uitstapje naar RTL 4 logisch

Foto: Caroline SchröderDe gerenommeerde tv-interviewer Coen Verbraak heeft zijn documentaire Antonie Kamerling: De Dood Van Een Vage Prins zelf aangeboden aan RTL 4. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Verbraak is vooral bekend van zijn programmaseries bij de NTR, maar vindt zijn commerciële uitstapje logisch. “Ik was en ben geen trouwe kijker van Goede Tijden Slechte Tijden. Maar als Antonie al ergens bij hoorde, was het bij RTL. Daar moest de documentaire dus ook naartoe“, aldus de tv-maker.

RTL 4 zei ‘ja’ en gaf de documentaire een zeer prominente plek: vanavond na de 25-jarige jubileumspecial van Goede Tijden Slechte Tijden.

De documentaire vertelt onder meer het verhaal over de bijna sektarische periode uit het leven van Kamerling. “Isa en Antonie hebben zich jaren geleden aangesloten bij Fun, wat aanvankelijk een theatergroep leek, maar vooral gericht was op zelfontwikkeling“, zegt Verbraak in de Volkskrant.

Het nam enge vormen aan, doordat die mensen heel dicht bij ze kwamen en van familie en vrienden afschermden. Schrijnend is het verhaal van vriend en zwager Ernst, die voor de deur van Antonies huis staat, maar door een van die mensen niet wordt binnengelaten: ‘Antonie is er niet aan toe om je te zien.’ In hun eigen huis nota bene.

Wat hem het meest heeft geraakt? “Het rauwe verdriet van zijn zus Liesbeth. Zij vertelt zo’n eerlijk en sterk verhaal. Het is ontzettend triest dat hij er niet meer is.

De Antonie Kamerling-documentaire begint om 21.25 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen