Beste start ooit voor Walking Dead in Nederland

Foto: NCRVHet zesde seizoen van The Walking Dead is maandagavond met 225.000 kijkers van start gegaan op FOX. Daarmee is het de beste Nederlandse seizoensstart ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. FOX laat weten erg blij te zijn. “De extra lange openingsaflevering van 64 minuten op FOX werd zonder reclameonderbrekingen uitgezonden, met als resultaat een marktaandeel van 7,6 procent gedurende de aflevering in de voor de zender belangrijke doelgroep 20-49.” 

Over de hele avond gezien, van 18 tot 24 uur, noteerde FOX een marktaandeel van 3,3 procent in dezelfde doelgroep. Van 22 tot 24 uur was dat zelfs 6,5 procent, “waarmee het in dat tijdvak de zesde positie van de maandagavond inneemt, nog voor zenders als RTL7, RTL8, NPO2, Comedy Central en Net5.”

FOX-zenderbaas Mark Bruitsman is ‘heel blij en trots’. “The Walking Dead behoort tot onze kroonjuwelen, en als een zesde seizoen bij de opening zo goed scoort zegt dat veel over de kracht van de serie en de betrokkenheid van de fans.”

Bovendien hebben we het creatieve brein achter de serie, Robert Kirkman, weten te verleiden om exclusief voor FOX een nieuwe serie te ontwikkelen. Momenteel legt hij de laatste hand aan Outcast, en dit brengen we in 2016 op het scherm. Zo blijven we bouwen aan ons kwalitatief aanbod van internationale dramaseries.”

Maandag 19 oktober om 22.00 uur is op FOX de tweede aflevering van het nieuwe seizoen The Walking Dead te zien, wederom binnen 24 uur na de uitzending in Amerika. Bruitsman: “En dit belooft een heftige aflevering te worden, dus wees gewaarschuwd.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen