Zwagerman begrijpt lage kijkcijfers RTL Late Night

Marianne Zwagerman vindt het niet verwonderlijk dat er maandagavond zo weinig mensen keken naar RTL Late Night. Dat heeft de mediakenner gezegd in Goedemorgen Nederland. De kijkers van RTL Late Night moesten maandag door een tweeënhalf uur durende vluchtelingenspecial heen bijten. “Ik denk dat mensen normaal gesproken om andere redenen naar RTL Late Night kijken. Het is een zwaar onderwerp en dat past waarschijnlijk toch beter bij de doelgroep van Pauw.”

Pauw komt vanavond ook met een vluchtelingenspecial, om 20.30 uur op NPO 1. “Ik denk dat zijn aflevering het vanavond wat beter gaat doen.”

Waar Tan vooral mikte op geldinzameling, zit Pauw vooral op de informatievoorziening. “En daar snakken we denk ik allemaal wel heel erg naar. Eerlijke informatievoorziening.

De media speelden sinds de foto van het dode jongetje Aylan vooral in op het sentiment, aldus Zwagerman. “Media zouden een andere rol moeten pakken. Natuurlijk is een foto van een dood jongetje heel erg, maar er zijn al heel veel mensen doodgegaan op zee. Dat weten we ook. De foto had geen nieuwswaarde.”

We zijn de afgelopen weken een beetje te veel in het sentiment geduwd dat het allemaal heel zielig is en dat al die mensen moeten worden opgevangen, terwijl de gemiddelde Nederlander daar heel anders over denkt. Die heeft recht op het echte verhaal. Ik denk dat dat vanavond heel erg in de uitzending zit.”

RTL Late Night trok maandagavond slechts 529.000 kijkers, goed voor 11 procent marktaandeel.

De Pauw-special De Grens Bereikt is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen