Winston G.: ‘Iedereen op Ibiza wordt overvallen’

Winston Gerschtanowitz vindt BN’er-paradijs Ibiza maar een gevaarlijk eiland. Dat heeft hij donderdagavond laten weten in RTL Boulevard naar aanleiding van de horlogeberoving van de manager van Gerard Joling. Gerschtanowitz hoort niets dan nare verhalen over het Spaanse vakantie-eiland Ibiza. “Ik ken níemand die daar op vakantie is geweest en bijvoorbeeld met z’n allen een huisje hadden gehuurd, die níet overvallen zijn. Letterlijk bij íedereen is ingebroken“, aldus de presentator.

De manager van Joling is bestolen van zijn waarschijnlijk zeer kostbare horloge. Het is ook niet slim om daarmee rond te lopen, stelt Boulevards crimedeskundige John van den Heuvel. “Ik ben ook een paar keer op Ibiza geweest. Het heeft er ook mee te maken dat je de potentiële slachtoffers er zo tussenuit haalt.”

Het rijdt daar rond in grote Range Rovers, helemaal behangen met dure horloges en sieraden. Ze gaan altijd in dezelfde tent eten. De bendes weten dat ook en gaan dat bekijken. Ze rijden achter hen aan naar huis en kunnen bijna op bestelling de overval plegen.

Albert Verlinde vindt het zorgwekkend dat mensen niet eens meer met dure sieraden op vakantie kunnen gaan. “Ik weet van Amerikaanse vrouwen dat ze vaak op cruiseschepen weggaan, want in Amerika kan dat ook allemaal niet. Dat is het enige waar mensen nog denken: ik kan daar sieraden dragen.”

Gerschtanowitz denkt dat het voor de politie moeilijk is om op te treden tegen criminele bendes. “Het zijn toch hele families die zich door Frankrijk verplaatsen en in de zomer met z’n allen komen. Het is een soort plaag en dan zijn ze weer weg. Het lijkt alsof het gewoon bekend is.”

Lees ook: Politie-escorte brengt Gerard Joling naar vliegveld

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen