VARA-baas Robert Kievit woest om megablunder NOS

Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, vindt het ongekend dat de NOS vanochtend onterechte meldde dat VARA’s De Wereld Draait Door en Radio 2 geld hebben ontvangen voor promotie van het Koningslied. Dat laat hij weten aan De Telegraaf. Een megablunder, vindt Kievit het. “Les één van de kleuterschool voor de journalistiek: hoor en wederhoor, check de feiten. De NOS heeft dat in geval niet gedaan“, briest hij. “Het is niet waar. Het is gewoon slechte journalistiek.

Dit is kwalijk en schadelijk voor BNN-VARA en De Wereld Draait Door, aldus Kievit. “Het programma opereert journalistiek volstrekt onafhankelijk. Dat uitgerekend de NOS zoiets publiceert zonder het te verifiëren, verbaast mij zeer. Juist de NOS noemt zichzelf altijd de vaandeldrager van de onafhankelijke journalistiek.

Bovendien vind ik het vervelend dat het verhaal nog steeds niet echt is gerectificeerd. Maar goed, de schade is al aangericht, andere media hebben de berichtgeving overgenomen.”

Kievit weet nog niet of hij een schadevergoeding gaat eisen. “Laten we eerst maar eens kijken of ze ruiterlijk toegeven dat er een fout is gemaakt.

Lees alle artikelen over deze Koningslied-rel.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen