Tv-recensenten in de bres voor Peter R. de Vries

Dat Peter R. de Vries betaald krijgt voor zijn talkshowoptredens is niet onterecht. Hij schuift hooguit iets te vaak aan. Dat vinden de tv-recensenten van de Volkskrant en het NRC Handelsblad, is vandaag te lezen in de kiosk. NRC-journalist Hans Beerekamp vindt het ‘niet onlogisch’ dat je betaald krijgt als je voor je kennis wordt uitgenodigd. “Zeker als je ook nog huiswerk moet doen, zoals het volgen van een proces of het bekijken van een film”, aldus de tv-kenner, die De Vries daarin steunt.

Wél vindt Beerekamp dat De Vries moet uitkijken niet te vaak in beeld te komen. “Dat De Vries zo frequent op tv verschijnt, soms twee tot drie keer op een avond, wekt bij veel mensen ergernis. Ook afgunst, dat valt niet te ontkennen.

Haro Kraak, de invaller van Volkskrants vaste tv-recensent Jean-Pierre Geelen, vindt dat De Vries ‘nuttig werk’ doet voor talkshows. “Ga maar na: hij heeft kant-en-klare scoops (Holleeder-tapes), doet de research zelf en neemt werk uit handen van de redactie.”

Toch denkt Kraak dat De Vries óók wordt uitgenodigd omdat hij graag van leer trekt. “Precies de terechte kritiek van Hero Brinkman: hoe feller De Vries is, hoe vaker ze hem terugvragen.

Overigens zijn Beerekamp en Geelen vaste gast van De Wereld Draait Door. Het is niet duidelijk of zij ook betaald krijgen voor hun expertise.

Klik op hun naam voor de volledige columns van Kraak en Beerekamp.

Lees ook:
BN’ers kritisch over ‘graaiende’ Peter R. de Vries (vandaag)
Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden (vandaag)
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (gisteren)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (gisteren)
Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries (augustus)
Peter R. begrijpt ophef over talkshowverslaving niet (mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen