SBS 6 tevreden met kijkcijfers K3 Zoekt K3

SBS 6 is tevreden met de kijkcijfers van zijn nieuwe vrijdagavondshow K3 Zoekt K3. Dat heeft Peter Lubbers, directeur televisie bij SBS, laten weten in een persbericht. Hoewel K3 Zoekt K3 meestreed om het goud, moest de show genoegen nemen met de vierde plek op prime time; er keken 955.000 mensen. “We zijn zeer verheugd dat zo veel kijkers ons nieuwe vrijdagavondprogramma hebben weten te vinden. Op het hoogtepunt keken er zelfs 1,5 miljoen mensen“, zegt Lubbers.

K3 Zoekt K3 scoort twee keer zo goed als de programma’s die de afgelopen jaren te zien waren op de vrijdagavond van SBS 6. De talentenjacht scoorde een marktaandeel van 16,6 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar, de beste vrijdagavondscore voor SBS 6 sinds 2011, toen Sterren Dansen op het IJs te zien was.

Peter Lubbers vervolgt: “Voor SBS 6 is dit een belangrijke stap in de versterking van de positie in het weekend. K3 zoekt K3 is een erg belangrijk programma voor onze familiezender. Dat blijkt ook uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek: zowel jong als oud heeft gekeken.

K3 zoekt K3 wordt voor de jonge kijkers aanstaande zondag om 18.30 uur herhaald op SBS9.

Lees ook: K3 Zoekt K3 geen kijkcijferkanon: onder miljoengrens

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen