‘Rijdende Rechter dus níet typisch NPO’

Foto: Wilberto van den BoogaardNPO-sterren roepen vaak dat bepaalde programma’s ’typisch NPO’ zijn en dus echt niet naar de commerciëlen kunnen verhuizen, maar door de verhuizing van ‘rijdende rechter’ Frank Visser naar SBS 6 moeten we dat voortaan met een korreltje zout nemen. Dat heeft Fons van Westerloo, voormalig baas van RTL én SBS, gezegd op Radio 1. Van Westerloo vindt het vermakelijk. “Het is wel aardig dat je bij de presentaties van het nieuwe seizoen zag dat De Rijdende Rechter naar SBS 6 verhuist.”

Het is hét bewijs dat de NPO sommige amusementsprogramma’s prima kan laten verhuizen, vindt hij. “Dat is toch wel komisch om te zien, omdat je daarvan juist 20 jaar lang hebt gehoord van: ‘Typisch Publieke Omroep-programma!’ En dat kan dan ook gewoon bij de commerciëlen.”

Van Westerloo denkt dat SBS 6 straks een prima variant op De Rijdende Rechter gaat maken. “Die doen het straks waarschijnlijk ook weer prima.”

RTL 4-baas Erland Galjaard opperde recentelijk dat Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol prima door een commerciële zender gemaakt zouden kunnen worden.

De Rijdende Rechter, een programma van KRO-NCRV, gaat verder met een nieuwe rechter.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen