RTL 4 woest op SBS Shownieuws

Een persvoorlichtster van RTL 4 en een verslaggever van het SBS 6-programma Shownieuws zijn afgelopen weekend flink met elkaar in de clinch geraakt. Dat onthulde Kees Tol maandagavond in het showprogramma. Shownieuws was bij het evenement GTST Live, waar ook Ferry Doedens zijn opwachting maakte. Toen hij de zaal betrad, ging het publiek helemaal los. “En alle cameramensen en fotografen die er waren gingen allemaal staan om dat moment even mee te draaien“, aldus Tol.

Dat moment wilde ook Shownieuws vastleggen. “Wij pakten vanzelfsprekend ook de camera en draaiden ook mee. RTL was daar niet heel erg blij mee. Sterker nog: een persdame van RTL kwam gelijk naar ons toe en wilde eigenlijk dat we al ons materiaal zouden verwijderen van de disk.”

Er was sprake van een stevig meningsverschil. “Na heel lang discussiëren mochten we het toch behouden. Het is een beetje gek, want wij gingen daar naar toe om een leuk item te draaien over Ferry Doedens die na een moeilijke periode toch weer zijn fans onder ogen ziet. Dat vinden wij knap.”

We mochten niets filmen en kregen ook straf, want we mochten ook alle andere castleden niets meer vragen over Ferry. We hebben de camera maar weer ingepakt en zijn naar huis gegaan.”

Shownieuws-ster Evert Santegoeds vindt dat RTL 4 een beetje laat is met het in bescherming nemen van Doedens. Dat had de tv-zender moeten doen voordat het de acteur op zijn eigen zender aan de schandpaal nagelde in RTL Boulevard, meent hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen