Net5-serie Meiden van de Herengracht: 337.000 kijkers

Foto: SBSDe nieuwe dramaserie Meiden van de Herengracht met Kim Pieters, Fockeline Ouwerkerk en Sarah Chronis is woensdagavond met 337.000 kijkers van start gegaan op Net5, goed voor bijna 6 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het lichtvoetige Meiden van de Herengracht wist geen plek te veroveren in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Daar was woensdag een kijkerspubliek van minimaal 396.000 kijkers voor nodig.

Net5 is al enige tijd op zoek naar nieuw kijkcijfersucces. Deze week was een belangrijke week voor de zender, omdat twee grote nieuwe projecten van start gingen. Naast Meiden van de Herengracht ging dinsdag de dure grote woonshow House Rules Holland in première.

Het Erik van der Hoff-programma House Rules Holland wist eveneens geen plek te veroveren in de top 25 van meest bekeken programma’s. Daar keken 242.000 mensen (4 procent) naar.

Al met al overtuigt Net5 niet met zijn nieuwe programmering. Het station was dinsdag de nummer acht van Nederland en woensdag de nummer zeven.

De kijkcijfers bieden weinig hoop. Meestal dalen de kijkcijfers van een nieuw programma na de eerste aflevering.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen