MBH maakt plaats voor gezwets over oesterzwammen

De vooravond van NPO 2 gaat behoorlijk versuffen. Nog anderhalve week mag de kijker lachen om het geliefde Man Bijt Hond, waarna het plaats moet maken voor het nieuwe BinnensteBuiten. En dat programma heeft een wel heel erg hoog GroenLinks-karakter. “Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak en oesterzwammen kweken op koffiedik“, maakt een woordvoerder van KRO-NCRV vandaag bekend.

Maar dat zijn niet de enige spannende onderwerpen die BinnensteBuiten in petto heeft. Een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied komen ook aan bod.

BinnensteBuiten wil de kijker ‘inspireren om bewust te genieten van lekker leven’, maar het is nog maar de vraag of hier een groot publiek op zit te wachten. De Man Bijt Hond-kijker rent in elk geval gillend weg.

Man Bijt Hond is het meest bekeken vooravondprogramma van NPO 2 met dagelijks bijna 400.000 kijkers. De zenderbaas die in al zijn wijsheid heeft besloten om dit programma van de buis te halen, zal er nog een zware dobber aan hebben om dit soort aantallen te evenaren met gezwets over oesterzwammen.

De laatste aflevering van Man Bijt Hond is op 2 oktober. Drie dagen later begint BinnensteBuiten, dat dagelijks om 18.50 uur te zien zal zijn op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen