Keyl vreest voor als vluchteling vermomde IS-strijders

Catherine Keyl vreest dat IS-strijders zich gaan vermommen als vluchteling om gemakkelijk naar Europa te komen. Dat heeft ze gezegd in RTL Late Night. Keyl denkt dat de controles opgevoerd moeten worden. “Ik vind het een beetje een enge gedachte, want IS heeft gezegd dat ze Europa willen gaan veroveren en Spanje en Griekenland willen. Als ik bij IS zat, ging ik onmiddellijk in zo’n trein met van die vluchtelingen mee en dan kwam ik zonder enige controle hier naartoe. Daar word ik bang van.”

Het is dus tijd voor actie, aldus Keyl. “Er moet controle aan die grens komen. We moeten weten wie er binnen komen. We weten niet zeker wie er binnenkomen.

Controle is de normaalste zaak van de wereld, stelt ze. “Als je naar Amerika of Australië gaat, zelfs als je naar Zuid-Afrika gaat, krijg je een visum van drie maanden. Als ik er één dag langer blijf, kom ik er nooit meer in.”

Overigens zit Keyl sowieso niet op vluchtelingen te wachten. “Ik begrijp niet waarom die vluchtelingen bijvoorbeeld niet naar Saudi-Arabië gaan. Waarom willen ze allemaal naar Europa?”

“Wij hebben hier ook 600.000 werklozen. Wat denken ze hier te vinden?

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen