Johan Derksen: ‘RTL 7 houdt niet van televisie’

Bij de commerciële omroep houden ze niet zo van tv, maar wel van kijkcijfers. Dat zegt Johan Derksen in een interview met het AD. Derksen werkt zelf voor RTL 7 en stuit daar ook op een liefdeloze programmering. Zijn voorstel voor een tweede seizoen van Derksen on the road werd niet geaccepteerd door de baas van de mannenzender. “Ik wilde graag een tweede reeks maken. Maar ze pleuren liever politieachtervolgingen en een complete schuur The A-Team op de buis.”

Dat heeft te maken met kijkcijfers, weet Derksen. “De ouderejongerengroep in Nederland wordt almaar groter, het is een zak met goud. Dat bracht mij op het idee van de tv-serie Derksen on the road over de grondleggers van de nederpop. Ben overladen met schouderkloppen, maar RTL vond 240.000 kijkers te weinig.

Bovendien heeft RTL een bepaalde doelgroep te bedienen, die adverteerders interessant vinden. “Op RTL 7, dat Voetbal Inside uitzendt, is de doelgroep mannen tot 49 jaar. Daarboven bestaat er niks.”

Ik ben 66, heb voor het eerst een paar centen in m’n zak. De hypotheek is afgelost, kinderen het huis uit. Maar voor mij is er geen tijdschrift of radio- en tv-programma.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen