Jan Slagter lacht om Erland Galjaard

Foto: RTLOmroep MAX-baas Jan Slagter vindt de uitspraken die RTL 4-baas Erland Galjaard heeft gedaan over amusement bij de Publieke Omroep lachwekkend. Dat laat hij weten op Twitter. Galjaard stelt dat Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol helemaal niet bij de NPO thuishoren en beter kunnen verhuizen naar de commerciëlen. “RTL-baas Galjaard vindt dat deze programma’s bij de commerciële horen en niet bij de NPO. Ik moet hier hartelijk om lachen. Amusant!“, giert Slagter.

Slagter vindt dat Galjaard onzin uitkraamt. “RTL-baas Galjaard is vergeten dat Boer Zoekt Vrouw ooit aan RTL is aangeboden maar wilde het toen niet. Nu wel? Omdat het veel kijkers trekt? Amusant.

Commerciële tv-zenders ergeren zich aan amusement bij de gesubsidieerde NPO, omdat amusement hun ‘core business’ is. De NPO zou programma’s moeten uitzenden waaraan de commerciëlen niets kunnen verdienen, vinden zij.

NPO-boegbeelden stellen echter dat veel amusementsprogramma’s niet op dezelfde manier zouden zijn gemaakt als ze bij een commerciële zender te zien zouden zijn.

Zo heeft Yvon Jaspers gezegd dat een verhuizing van Boer Zoekt Vrouw naar de commerciëlen onmogelijk is. Die zouden er niet genoeg geld en tijd in steken, meent zij.

Lees ook:
Yvon daagt commerciëlen uit Boer Zoekt Vrouw te maken (september 2011)
RTL 4-baas Erland slaat terug naar Yvon Jaspers (oktober 2011)
RTL-Peter: ‘Wie is de Mol kan wél bij RTL’ (januari 2014)
Erland: ‘BZV en Wie is de Mol horen niet bij NPO’ (augustus 2015)

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen