Jack van Gelder loopt boos weg bij afscheid Radio 1

Jack van Gelder is teleurgesteld weggelopen uit de studio van Radio 1. Hij zou om 13.30 uur te gast zijn in zijn eigen afscheidsuitzending ‘Jack van Gelder: daar gaat ie’, maar is afgehaakt. Dat heeft de presentator bekendgemaakt op Twitter. Merkwaardig genoeg werd Van Gelder in zijn eigen uitzending compleet afgezeken door voormalig sportredacteur van de Volkskrant Ben de Graaf. “Het is belachelijk. Zal ik gewoon weggaan“, twitterde Van Gelder. Even later: “Zit alweer in de auto.

Veel luisteraars konden het niet geloven dat Van Gelder in zijn eigen afscheidsuitzending werd afgezeken. De Graaf noemde zijn commentaarstijl bijvoorbeeld ‘gebral en psychiatrisch’. Ook Johan Derksen en Kees Jansma waren te gast in de studio.

Paul de Leeuw was gechoqueerd. “Radio 1, leuk idee om twee zure mannen te laten praten die zeggen dat Jack overdreven is! En ze er niet van houden! Zo typisch! I love Jack.”

Mede naar aanleiding van De Leeuws bericht besloot Van Gelder op te stappen. Maar meer luisteraars waren beduusd. “Gaat lekker Radio 1. Meest zure criticasters van Jack van Gelder zijn uitgenodigd om eigenlijk alles wat ‘ie deed af te kraken.. #daargaatie“, zegt EO’er Sytze Braaksma.

Dat je als gast bij een Radio 1 je eigen ego niet even aan de kant kunt zetten om Jack van Gelder een waardig afscheid te geven“, zegt 3FM-dj Sander Hoogendoorn. “Bizar slechte redactie ook, wie nodigt die Augurken uit daar.”

3FM-collega Frank van der Lende noemt het ‘ongelofelijk’ en KRO-NCRV-ster Klaas van Kruistum zegt: “Oef. Pijnlijk… ipv Van Gelder credits geven wordt ie afgezeken. Snap dat hij bedankt voor eer…”

RTL Nieuws-ster Roel Geeraedts: “Ik geloof mijn oren niet. Speciaal afscheidsprogramma op Radio 1 voor NOS-icoon is zo zeikerig dat Jack van Gelder maar is weggelopen.

En Radio 2-ster Sander de Heer: “Een afscheidsuitzending Radio 1 en dan alleen maar zeiken over Jack van Gelder! Schandalig! Terecht dat Jack niet meer wil komen.

Bert van der Veer spreekt van een ‘geheel ontspoorde ode aan Jack van Gelder’. En Wouke van Scherrenburg: “Een kwartier lang het “psychiatrische gebler” van Jack van Gelder afkraken en dan janken dat de man het omroepgebouw verlaat.

Update 14.45 uur

Jack van Gelder reageert in De Telegraaf: “Toen ik die De Graaf aanhoorde, dacht ik ‘wat doe ik hier’. Als ik naar een gestoorde man wil luisteren of kijken kan ik beter naar huis gaan om naar One Flew Over The Cuckoo’s Nest met Jack Nicholson te kijken.

Dit soort geënsceneerde idioten kunnen van mij de pestpleuris krijgen. Sorry, ik heb er geen andere woorden voor. Aan de andere kant is medelijden misschien beter op zijn plaats. Ik had gehoopt dat er geen patiënten bij de uitzending zouden zijn. Helaas.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen