Froukje de Both verdedigt genre hulptelevisie

Foto: Nick van OrmondtFroukje de Both kan zich niet vinden in de kritiek op het genre hulptelevisie. Dat geeft de RTL 4-presentatrice aan in De Telegraaf. Hulp-tv is volgens critici vooral scoren met andermans leed. “Die kritiek hoor je op alle hulp-tv“, zegt de tv-ster, die een programma maakt over jaloerse partners. “Het klopt dat de deelnemers na afloop niet opeens een probleemloos huwelijk hebben, maar wél handvatten om hun probleem aan te pakken. We helpen mensen die met lege handen stonden wat op weg.

Bovendien is jaloezie een probleem dat duidelijk leeft in de samenleving, meent De Both. “Waarom zou je daar geen tv-programma over maken?

RTL 4-baas Erland Galjaard heeft gezegd te waken voor overkill van hulp-tv-programma’s. De Both hoopt dat haar programma Extreem Jaloers, dat vorige week woensdag van start ging, overleeft.

Over hulp-tv zei hij: ’niet te veel’. Hij zei niet: ’helemaal niet’. Ik denk dat hij kieskeurig wil omgaan met dit genre. Natuurlijk hoop ik dat Extreem jaloers wordt gezien als iets dat RTL ook volgend seizoen nog heel goed past.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen