Froukje de Both verdedigt genre hulptelevisie

Geplaatst op Wed 09 Sep 2015 om 13:25

Foto: Nick van OrmondtFroukje de Both kan zich niet vinden in de kritiek op het genre hulptelevisie. Dat geeft de RTL 4-presentatrice aan in De Telegraaf. Hulp-tv is volgens critici vooral scoren met andermans leed. “Die kritiek hoor je op alle hulp-tv“, zegt de tv-ster, die een programma maakt over jaloerse partners. “Het klopt dat de deelnemers na afloop niet opeens een probleemloos huwelijk hebben, maar wél handvatten om hun probleem aan te pakken. We helpen mensen die met lege handen stonden wat op weg.

Bovendien is jaloezie een probleem dat duidelijk leeft in de samenleving, meent De Both. “Waarom zou je daar geen tv-programma over maken?

RTL 4-baas Erland Galjaard heeft gezegd te waken voor overkill van hulp-tv-programma’s. De Both hoopt dat haar programma Extreem Jaloers, dat vorige week woensdag van start ging, overleeft.

Over hulp-tv zei hij: ’niet te veel’. Hij zei niet: ’helemaal niet’. Ik denk dat hij kieskeurig wil omgaan met dit genre. Natuurlijk hoop ik dat Extreem jaloers wordt gezien als iets dat RTL ook volgend seizoen nog heel goed past.
8 Reacties op “Froukje de Both verdedigt genre hulptelevisie”


 1. mark2

  tuurlijk hebben ze handvatten, das mooi! maar ik geloof niet dat de mensen die meedoen door hebben wat voor impact zo een uitzending teweegbrengt. daar houdt RTL geen rekening mee in ieder geval! je scoort toch over de ellende van een ander!

 2. Anne E.

  Waarom zou zij jalours moeten zijn op IEmand andres zij is een knape vrouw die hoeft heelmaal niet jaloer te zijn waarom is ze dat,

 3. parker

  Ze krijgen er een probleem bij ineens weet het hele dporp ,de hele straat werk en noem maar op van je problemen en word achter je rug om gepraat en gerodeld ,Froukje is een leuke meid maar veel anders kan ze ook niet.

 4. Sannie

  Het leeft in de samenleving……….ja natuurlijk leeft jaloezie in de samenleving….maar dan hoef je er nog geen programma over te maken…….nu is het wachten op programma’s over vreemdgaan, mishandeling,ongewild kinderloos zijn enz……dus zij zit de komende 20 jaar wel goed!………lang leve de uitknop en de afstandsbediening

 5. lvs2015

  “Froukje de Both verdedigt genre hulptelevisie” De header zegt alles. Een BNér die een tv station waar zij voor werkt gaat afvallen met andere teksten? Je ziet het is gewoon een drogreden die even opgesomd wordt als verweer door Froukje. Zij en al haar BN’er vrienden leven van dit soort formats die alleen als doel hebben zij als BNérs weer een betaalde klus te geven want anders zitten ze thuis te niksen. En die hulp is gewoon het sausje om het een teken van echtheid te geven.

 6. A.Zijn

  Op de sociale media wordt beweerd dat Extreem Jaloers in scene is gezet. Helaas bestaat dit echt. Ik ken een aantal van dit soort verhalen. Ik denk eerder dat mevrouw zich schaamt en de relatie het niet heeft gered. Dergelijke persoonlijkheden zouden ook een relatieverbod moeten krijgen. Mocht het acteerwerk zijn dan slaan de makers echt de plank mis, zeg dan dat het scripted reality is.

 7. kaaskijker

  NEP!
  Val aub niet de (wellicht ten dele echte) deelnemers of acteurs aan op social media. Die zijn maar het kleine radertje in het spel van bedrog.

 8. Anonymous

  Het stelletje van gisteen, in haar Extreem jaloers, blijken acteurs te zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.