Paul de Leeuw haalt uit naar Sander Dekker

Foto: RVDAPaul de Leeuw vindt het optreden van staatssecretaris Sander Dekker (Media) vrijdagavond in De Wereld Draait Door erg zorgwekkend. Dat laat de presentator weten op Twitter. Dekker is de man in politiek Den Haag die over onze Publieke Omroep gaat, maar weet nauwelijks wat zich afspeelt op NPO 1, 2 en 3: hij is geen tv-kijker, maar vindt Katja Schuurman wel leuk om te zien. “Zou Sander Dekker het oudere broertje van Britt Dekker zijn? Ondraaglijke lichtheid van het bestaan“, aldus De Leeuw.

De staatssecretaris kijkt zelfs niet naar het politieke programma Buitenhof en stemt ook niet dagelijks af op actuele programma’s en talkshows.

Het wekte de verbazing van presentator Matthijs van Nieuwkerk, omdat Dekker wel regelmatig zijn sterke mening over de NPO verkondigt.

Daar is De Leeuw het mee eens: “Zorgwekkend vind ik het feit dat Sander Dekker niet echt iets zinnigs heeft gezegd over de NPO. Ik denk dat hij niet van televisie houdt.

Dat Dekker aangaf de nieuwe show van Paul de Leeuw niet ‘interessant’ te vinden, deert de presentator niet. “Dat is een mening en is z’n goed recht.

Meer reacties

Veel meer mediaprominenten reageren op Dekkers gênante optreden. “Het was een treurig optreden“, zegt MAX-baas Jan Slagter bijvoorbeeld. “Wie adviseert die man? Wat een belabberd slecht optreden in DWDD.

Qmusic-dj Mattie Valk is het daarmee eens. “Oi oi oi. Wat mij betreft voorgoed gediskwalificeerd als het gaat om de publieke omroep.

En acteur Jacob Derwig: “Maar even serieus: ik hoop wel dat iemand staatssecretaris Sander Dekker even streng gaat toespreken. Minister Bussemaker? Genant.

Cornald Maas heeft zich rot geërgerd. “Het erge is niet eens dat Sander Dekker geen NPO kijkt. Het erge is dat hij dat met een schaamteloze grijns vertelt.”

Ook een woordvoerster van AvroTros twittert met stomheid geslagen te zijn. “DWDD teruggekeken met Sander Dekker. Was dit een Lucky TV item of een serieus gesprek? Gênant.

En Margriet Vroomans vraagt zich af: “Met welk idee zou Sander Dekker nou toch bij DWDD zijn gaan zitten?

Jan Jaap van der Wal: “Het cynisme van de huidige politiek:iemand die geen cultuurliefhebber is op die post zetten. Gênant.

Lees ook: Sander Dekker maakt zichzelf belachelijk in DWDD

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen