Amersfoort blij met binnenhalen The Passion

Het is Amersfoort gelukt om het door miljoenen mensen bekeken tv-evenement The Passion in huis te halen. De zesde editie vindt volgend jaar maart plaats in de Utrechtse stad. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt door middel van straatkunst op het Eemplein in de stad. De gemeente Amersfoort vindt het een eer dit bijzondere event te ontvangen. “Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen“, zegt burgemeester Lucas Bolsius.

Hij vervolgt: “Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken. Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad.

Arjan Lock, directeur van de EO, vindt Amersfoort zeer geschikt. “Amersfoort is een mooie stad en kent een groot aantal geloofsgemeenschappen. Wij vinden het geweldig als al deze verschillende gemeenschappen en kerken aanhaken bij The Passion. Op die manier wordt het paasverhaal breed gedragen en verteld.”

Voor Amersfoort is 2016 ook het jaar waarin de toestroom en opvang van vele vluchtelingen uit België tijdens de eerste wereldoorlog wordt herdacht.

In de uitvoering van The Passion worden verwijzingen naar deze gebeurtenis opgenomen, waardoor dit voor Amersfoort op een mooie manier bij elkaar komt.

The Passion is op 24 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen