Albert Verlinde van drie kanten aangevallen in Pauw

Albert Verlinde werd maandag van drie kanten aangevallen in Pauw. Niet alleen door aartsvijand Sophie Hilbrand, maar ook door gastheer Jeroen Pauw en medegast Alexander Pechtold. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Pauw omschreef het in de val lokken van Verlinde’s ex Onno Hoes door PowNews als ‘een beetje de methode Albert’. Dat nam Verlinde hem niet in dank af. “De methode Albert? Zeg maar wat ik illegaal heb opgenomen dan“, zei de showkenner geërgerd.

Verlinde had helemaal geen zin om erover te praten. “Het is een hele discussie. Dan denk ik: moeten we het daar weer helemaal over hebben? Ik zit hier, en dat was ook de afspraak, om over de Uitmarkt te praten en het nieuwe tv-seizoen. Dan denk ik: om dit nou weer elke keer weer te herkauwen…

Bovendien vindt Verlinde het hypocriet dat juist iemand van BNN-VARA spreekt over de ‘methode Albert’. “Ik word niet chagrijnig, maar om even aan te geven: ik ben een jaar geleden in het Amstel Hotel. Ik maak musicals, ik moet vroeg op en word door BNN-VARA met de verborgen camera in dat hotel gevolgd. Tot in de lift aan toe. Dan denk ik: is dit normaal? Als je het aan mij vraagt, gooi ik de vraag terug.

Vervolgens ging BNN-ster Sophie Hilbrand tegen Verlinde tekeer. “Ik hoor in de wandelgangen dat er vanuit Boulevard wordt aangebeld bij mensen die het ook niet willen. Het is ook wel een beetje de methode Boulevard, die je dan terugkrijgt als je een cameraploeg in een lift tegenkomt.

En toen kwam D66-leider Alexander Pechtold er nog overheen. “Eén van de bladen heeft ooit bedacht bij mij vuilnis te moeten jatten en dat werd ’s avonds, zonder dat aan mij gevraagd werd of ik dat leuk vind, uitgebreid besproken in jouw programma. Blijf daar vanaf.

Verlinde schoot in de verdediging en wees Pechtold op zijn eigen fouten, bijvoorbeeld de ‘pang pang’-grappen over het budgetprobleem bij het leger. “Moet je dan over 10 jaar weer zeggen: ‘Meneer Pechtold, je hebt militairen in Afghanistan begrapt met pang pang.’ Op een gegeven moet je zeggen: ‘Dat was het. Waarom zo blijven hangen?’

En tegen Pauw: “Jij hebt ook fouten gemaakt. Dat je een programma maakt en je een schrijver aan tafel hebt van een boek dat niet bestaat. Je maakt 25 jaar programma’s en dat betekent dat je wel eens een aflevering hebt, waarvan je denkt: o, dat was een verkeerde! Dat kan, dat gebeurt.

Lees ook: Albert Verlinde met aartsvijand Sophie in nieuwe Pauw

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen