Ton Verlind: ’Roelof Hemmen is uit op aandacht’

Tv-kenner Ton Verlind, die jarenlang de baas was van de KRO, begrijpt niet waarom Roelof Hemmen op de RTL Nieuws-site heeft bekend ook jager te zijn en dieren te doden. Dat heeft hij gezegd in het Radio 1-programma De Ochtend. Hemmen doet zijn bekentenis in een tijd dat de plezierjacht veel in het nieuws is en erg controversieel is. Het lijkt dan ook een schreeuw om aandacht, aldus Verlind. “Dit neigt een beetje naar sterrendom en daarmee bewijst hij zichzelf geen goede dienst.

Verlind vindt dat Hemmen dit soort columns helemaal niet moet schrijven. “Nieuwslezers moeten het mij als nieuwconsument gemakkelijk maken“, zegt hij. “Roelof begeeft zich op het pad van de opiniëring en dat is link. Dat verwacht ik niet van een nieuwslezer.”

Een nieuwslezer moet gewoon de feiten presenteren, vindt hij. “En er moet niets zijn dat mij afleidt van de door hem gepresenteerde feiten. Ik wil helemaal niets weten van hem.”

Als Hemmen de drang heeft om zichzelf te profileren, moet hij stoppen als nieuwslezer, aldus Verlind. “Zo lang je nieuws presenteert, vertel je weinig van je persoonlijke opvattingen. Als je jezelf meer wil profileren, moet je iets anders gaan doen.”

De basishouding zou moeten zijn: als je bezig bent met het presenteren van de feiten, doe dan niets wat je afleidt van je fundamentele taak. Dat gebeurt hier wel. Als je behoefte hebt om je te profileren, kun je dat ook in een beschermde omgeving doen, bijvoorbeeld tegenover van je vrienden.”

Verlind is zelf een tegenstander van de plezierjacht.

Lees ook: Roelof Hemmen bekent: ‘Ook ik dood dieren’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen