Sophie Hilbrand vindt Filemon Wesselink niet knap

Foto: BNNVoor mannen die niet knap zijn is het veel makkelijker om een baan in de tv-wereld te scoren dan voor vrouwen die niet knap zijn. Dat zegt Sophie Hilbrand in een interview met het AD. Mannen hebben het makkelijker, meent de presentatrice. “Voor hen geldt dat het een voordeel is als ze knap zijn, maar het is geen voorwaarde. Kijk naar BNN, dat ook Filemon Wesselink, Eddy Zoëy en Patrick Lodiers aannam. Hun vrouwelijke equivalenten zouden er niet zijn ingekomen.”

Hilbrand is in de tv-wereld vaak genoeg bekritiseerd op haar uiterlijk. “Toen ik net bij BNN kwam zei mijn baas: ‘Kunnen we voor haar een goede spijkerbroek regelen?’ Ik droeg altijd dezelfde, met van die knopen aan de zijkant. Die vond hij blijkbaar lelijk. Kennelijk viel het ook op dat het er maar een was.”

Ook krijg ik te horen: kun je je opmaken, want soms zie je er moe uit. Of: zou je je haar niet eens kammen? Maar verder dan dat gaat het niet.”

Hilbrand vindt uiterlijk niet heel belangrijk. “Er staan weleens paparazzi voor de deur. Als ik naar buiten ga en ze fotograferen me, dan flitst door me heen: o kak, ik heb geen seconde voor de spiegel gestaan. Dan lees ik straks: ze moet haar haar eens föhnen of de kapper bezoeken.”

Gelijk daarna denk ik: volgende week staat er weer wat anders in en is iedereen me vergeten.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen