SBS 6 vanavond opnieuw met kijkcijferkanon Ajax

Foto: SBSHet lijkt erop dat SBS 6 vanavond wederom goud gaat pakken. Na het grote succes van Rapid Wien – Ajax vorige week, is vanavond de returnwedstrijd te zien. De uitzending begint om 19.50 uur. Dat heeft de zender laten weten. SBS 6 trok vorige week 1,7 miljoen kijkers met de heenwedstrijd, goed voor goud op prime time. “Ik denk dat SBS heel blij is. Het is natuurlijk afwachten, want het is ook nog eens vakantietijd. En als je dan 1,7 miljoen haalt…“, aldus analist Ronald de Boer.

Dankzij de Champions League-voorrondewedstrijd Rapid Wien – Ajax was SBS 6 vorige week de meest bekeken zender van de avond en dat lijkt vanavond opnieuw te gebeuren met Ajax – Rapid Wien.

Het belooft veel goeds voor het nieuwe tv-seizoen, want SBS 6 heeft voor het eerst de rechten van het hoofdtoernooi van de Champions League in huis.

Presentator Toine van Peperstraten vindt vooral de kijkcijfers van het hoofdtoernooi interessant. “Als de poulefase begint, wil je het wel een beetje gaan vergelijken met hoe de NOS het deed qua kijkcijfers en hoe SBS het nu doet. Dan wordt het wel interessant.”

Het zou voor SBS erg positief zijn als Ajax vanavond wint van Rapid Wien, zodat het verder mag in de Champions League. “Het is van groot belang of er één of twee Nederlandse clubs meedoen. Dan gaan kijkcijfers echt een rol spelen.”

Net als vorige week, komt de uitzending van vanavond nog niet vanuit de studio. Daardoor oogt het verslag wat minder strak. “Maar als straks het hoofdtoernooi van de Champions League te zien is bij SBS, zal de roep om het bij de NOS te laten, gaan verdwijnen.

Vanavond wordt de Champions League-avond gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen