RTL Nieuws-baas verdedigt tv-verslag brugdrama

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, kan zich niet vinden in de column van tv-recensent Jean-Pierre Geelen over de tv-verslaggeving van het brugdrama in Alphen aan de Rijn. Dat zegt hij op Twitter. Vlak na het drama konden NOS en RTL nog weinig feiten brengen, waardoor ze volgens Geelen overgingen tot het ‘eindeloos rondpompen van de enkele feiten die wel beschikbaar zijn, eventueel aangelengd met het toverwoordje zou’. “Live met lege handen”, aldus Geelen.

Klein vindt de kritiek onzinnig. Dit is nu eenmaal hoe tv-nieuws anno 2015 werkt, stelt hij. “Ha ;-) Jean-Pierre Geelen kan er maar niet aan wennen, een live-blog op tv, als info (nog) schaars is“, aldus Klein.

Volgens Klein viel het wel mee met die ‘lege handen’. “Natuurwet: eerst snelle nieuwsverslaggeving, daarna meer feiten & context. Dat kost nét iets meer tijd in crisissituaties, als ’t hectisch is, alle autoriteiten in stress zijn en luiken dichthouden en (betrouwbare) info moeizaam loskomt.

Een nieuwsuitzending moet doorgaan tot er feiten beschikbaar komen, vindt Klein. “Als kranen en een stuk beton omvallen in een plaats als Alphen, dan is dat nieuws, en dan laat je ’t zien, en daarna volgt de rest.

De column van Geelen is te lezen op de Volkskrant-site.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen