René van der Gijp vindt SBS 6 ‘helemaal gestoord’

Foto: RTLRené van der Gijp vindt het bizar dat SBS 6 de Champions League-wedstrijden tussen Ajax en Rapid Wien liet analyseren door Ronald de Boer. Dat zei hij maandag in Voetbal Inside. De Boer is de broer van Ajax-trainer Frank de Boer. “Je koopt de Champions League, je begint met de wedstrijd Ajax – Rapid Wien en wie laat je als onafhankelijke analist optreden? De tweelingbroer van Frank de Boer. Dan ben je gestoord. Dan ben je helemaal gestoord als je dat verzint. Krankzinnig.

Bovendien is De Boer ook nog eens arrogant, meent hij. “Dan hoor ik die jongen zeggen bij Eva Jinek: ‘Ik zie het spelletje heel goed.’ Dan denk ik: dat kun je niet over jezelf zeggen. Dat is niet goed.

Ook Champions League-presentator Toine van Peperstraten is een verschrikking, aldus Van der Gijp. “Ik zie op een gegeven moment Ronald en Toine van Peperstraten bij Eva Jinek. Laat Toine van Peperstraten het nou gewoon houden bij ‘Heracles – Utrecht, 0-0, 12.000 man, twee gele kaarten’. Klaar. Dan moet hij van het beeld glijden.”

Zodra zo’n man in zo’n programma zit, wordt het zo pijnlijk. Grapjes als ‘zeevonk, daar weet jij meer van’, ik dacht: godverdomme, dat moet je niet doen.”

Je mag Hans best wegsturen, dat mag je allemaal zelf weten, maar wat ze ervoor terug nemen…”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen