Reconstructie Journaal-kaping vanavond op tv

Het prime time-programma Argos TV – Medialogica komt vanavond met een uitgebreide reconstructie van de kaping bij het NOS Journaal. Dat heeft omroep Human laten weten. Voor het eerst sinds mensenheugenis ging op 29 januari het Achtuurjournaal lange tijd op zwart. Meer dan een uur lang stond de volgende tekst in beeld: ‘Even geduld aub. In verband met omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk.’ “Nederland houdt zijn adem in“, aldus Human in een persbericht.

NPO 1 ging op zwart door Journaal-kaper Tarik Z, die een mislukte poging deed om het Achtuurjournaal te kapen en zijn boodschap te verkondigen aan Nederland.

Pas na een uur was weer beeld op NPO 1. De NOS zond de beelden van de arrestatie van de gijzelnemer acht keer uit, waarbij hij herkenbaar in beeld komt. Dat is zeer ongebruikelijk; de NOS brengt verdachten vrijwel nooit herkenbaar in beeld.

De rechter vindt dit zo’n inbreuk op de privacy van dader Tarik Z. dat deze in aanmerking komt voor strafvermindering.

Waarom ging het die avond anders dan anders? In Medialogica een reconstructie met de hoofdrolspelers onder wie NOS-verslaggever Martijn Bink, sportverslaggever Jeroen Stomphorst en hoofdredacteur Marcel Gelauff.

De uitzending begint om 21.15 uur op NPO 2.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen