Radio Veronica-dj boos op RTL 4-ster Roelof Hemmen

Foto: RTLRadio Veronica-dj Alex Oosterveen heeft met afschuw gereageerd op de column van Roelof Hemmen, waarin hij bekent een jager te zijn en dieren te doden. Dat was vanochtend te horen op de zender. Oosterveen vindt het onbegrijpelijk. “Ik ben echt boos“, aldus de radio-dj. “Roelof zegt dat hij de boek niet voor de lol doodgeschoten heeft. Maar waarom doe je het dan? Hield er iemand op dat moment ook een geweer tegen jou hoofd met de mededeling: het is jij of het bokje?

Hemmen verdedigt zijn hobby door te benadrukken dat hij zijn prooien opeet. “Je doet het niet voor de lol, maar om het te eten, want jagen is eten, zeg je. Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres“, aldus Oosterveen.

Volgens Oosterveen is het helemaal niet nodig om te jagen. “Als het gaat om eten, dan kun je net zo goed vegetarisch eten. Ik overleef al tien jaar op vegetarische happen en dat is nog beter voor je gezondheid ook. Je kiest er zelf voor om die dode bok te eten en die bok voor zijn kopje te knallen.”

Niet voor de lol, zeg je, maar stiekem natuurlijk eigenlijk wel. Als je het verschrikkelijk had gevonden, dan had je al lang een andere hobby gezocht.”

Ik nodig je bij deze uit om bij thuis lekker vegetarisch te komen eten als echte mannen onder elkaar. Je kunt ook overleven zonder bokjes om te leggen.”

Lees alle artikelen over Roelof Hemmen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen