Q-music wil net als 3FM in De Wereld Draait Door

Programmabaas Iwan Reuvekamp van Q-music hoopt op wat meer tv-exposure voor zijn radiozender en radio-dj’s. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Reuvekamp denkt dat het ‘gladde’ imago van Q-music tegenwerkt. Hij wil dat veranderen. “De tv meer opzoeken, zou goed zijn. 3FM slaagt daar goed in met bijvoorbeeld het Glazen Huis. Je ziet Q-music minder snel aanschuiven bij tv-programma’s als De Wereld Draait Door. Dus zijn we in hun ogen vaak te commercieel“, zegt de radiobaas.

Een eigen tv-show voor ochtend-dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager is misschien een optie, aldus Reuvekamp. “Oh, dat idee kan best werken. Dat zou ik best willen.

Q-music is sinds kort de nummer drie van Nederland. Uiteindelijk hoopt Reuvekamp Radio 538 van zijn troon te stoten. “Wij hebben natuurlijk de ambitie om ze eens te verslaan. Maar ik wil ook gave radio maken zonder daarvoor bekende dj’s als Coen en Sander aan te kopen.”

Wij geven jong talent een kans om zo met een nieuw, eigen merk komen. Dat lukt met Mattie & Wietze in de ochtend. Met Niek van der Bruggen hebben we dezelfde ambitie in de middag. Zij zitten er voor de lange termijn. Q-music zet niet in op een snel wonder.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen