Jort Kelder bekritiseert Eva Jinek live op tv

Foto: RTLJort Kelder vindt dat de media hysterisch reageren op het brugdrama in Alphen aan de Rijn. Ook Eva Jinek doet daar aan mee. Dat zei hij dinsdagavond tegen de presentatrice in haar talkshow op NPO 1. Kelder vindt het jammer dat Jinek er zo veel aandacht aan besteedt. “Jongens, dit land moet accepteren om bepaalde risico’s te aanvaarden en niet zo hysterisch op nieuwsfeiten te reageren en jij doet daar ook aan mee, Eva, dat vind ik jammer. Ik moet een beetje huilen“, aldus de tv-persoonlijkheid.

Hij had de redactie van Jinek nog verzocht om een Alphen-loze uitzending. “Ik heb gisteren je eindredacteur gebeld met de smeekbede om het nou eens niet over die onzin van Alphen aan de Rijn te hebben.

Uiteindelijk zat Kelder bij Jinek aan tafel met de burgemeester van Alphen. “Ik heb een uur lang op de radio alleen maar kletspraat over Alphen gehoord en we gaan er nu weer op door. Doe het niet. Het is interessant voor de Alphense courant, niet voor hier.”

Er spelen belangrijkere dingen, meent Kelder. “Het is een bizar iets dat het hier in Nederland sinds maandagmiddag vier uur nog maar om één feit gaat, namelijk dat er twee kranen zijn omgevallen in Alphen aan de Rijn.”

Er is een klimaatprobleem en een financieel probleem in de wereld, er zijn vandaag duizenden mensen overleden door terreur, en wij hebben het over de enige gewonde in Alphen aan de Rijn, iemand die al een gebroken heup had.”

Tot slot haalde Kelder nog uit naar de Alphense burgemeester. “Er komt natuurlijk over zes maanden een rapport en dan moet de burgemeester aftreden. Daar gaan we naartoe, zo gaat dat in Nederland. Als ik u was, zou ik maar sollicitatiebrieven gaan sturen voor de volgende baan.”

U weet het nu al: dit is het einde van uw baan. U kunt naar huis. Zo gaat het in dit land.”

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen