Jeroen Pauw: ‘Einde van televisietijdperk’

Jeroen Pauw denkt dat het einde van het televisietijdperk in zicht is. Dat schrijft de VARA-presentator vandaag op Twitter. De Amerikaanse krant The Wall Street Journaal heeft cijfers van onderzoeksbureau Nielsen in een grafiek gezet en daaruit komt wel heel pijnlijk naar voren dat de televisie steeds meer in de steek gelaten wordt. Vooral onder Amerikaanse jongeren van 18 tot 24 jaar wordt er veel minder tv gekeken. “Het einde van het televisietijdperk…”, meent Pauw.

Ten opzichte van 2010 spenderen Amerikanen van 50 tot 64 jaar nu 1 procent minder uren voor de tv. Bij elke doelgroep jonger stijgt dat percentage: bij 35 tot 49 is de daling 10 procent, bij 25 tot 34 is dat 23 procent en bij 18 tot 24 zelfs 32 procent.

Waarom Pauws generatiegenoten wél blijven kijken, weet hij wel. “Het kan ook zijn dat die mensen, vanwege de moderne techniek, de tv gewoon niet uit krijgen…

Ook Charles Groenhuijsen heeft de grafiek gezien. Hij noemt de kijkcijferval ‘dramatisch’. “Waar eindigt dit?

Nieuwe media als YouTube en Netflix snoepen steeds meer kijkers weg bij de traditionele tv-zenders. Ook ‘on demand’ kijken wint aan populariteit.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen