Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries

Foto: RTLTv-persoonlijkheid Jan Roos, die recent beweerde te zijn aangevallen door twaalf Marokkanen, heeft de frontale aanval geopend op Peter R. de Vries. Dat is te volgen op Twitter. Roos probeert uit te zoeken hoeveel belastinggeld van de NPO naar de vele talkshowoptredens van De Vries gaat. De aanleiding is zijn zoveelste optreden bij Jinek afgelopen donderdag. “Nu weet ik het zeker. Jinek doet Peter R“, zegt Roos. “Zeg Jinek, wat betalen jullie Peter R de Vries per optreden?

Naar verluidt krijgt De Vries voor elk optreden bij Jinek 2000 euro. “Hij zit drie keer per week bij Jinek. 24 ruggen per maand voor dat geleuter“, aldus Roos.

Roos wil de onderste steen boven krijgen. “Zijn hier redacteuren van tv-shows waar Peter R de Vries optreedt die zijn rekening durft te openbaren? Mag anoniem. DM me“, twittert hij.

De journalist krijgt onder meer een factuur van De Vries voor een halve dag seminar bij Justitie toegeschoven. “3000 euro, exclusief parkeergeld. Nog meer rekeningen van Peter R?

Dat De Vries op de factuur niet alleen over zijn tarief, maar ook over de parkeerkosten en de kilometervergoeding btw rekent, mag volgens Roos helemaal niet. “Naast hele hoge rekeningen pakt Peter R nog meer door een rekentrucje.

Van JOVD, de jongerenafdeling van VVD, krijgt Roos een mailtje toegeschoven waarin De Vries weigert om zonder veroeding te komen spreken. Hij schrijft daarin: “Is dat anno 2015 de liberale gedachte: de spreker moet maar voor niks komen omdat alle aanwezigen – een zaal vol – er zelf niks voor over hebben? Daar heb ik het echt te druk voor, sorry.

Roos: “Soms doet Peter R ook wel iets gratis. Wegblijven bijvoorbeeld.

Maar ook tv-makers hebben Roos ingelicht. “Net productieleider tv aan de lijn. Peter R vraagt tussen twee- en vijfduizend euro per tv-optreden. Te boeken voor elk onderwerp.

Roos besluit: “Tienduizenden euro’s NPO geld glijdt in de zakken van Peter R de Vries. Meneer de fatsoensspecialist.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen