Jan Kooijman haalt uit naar Roelof Hemmen

Foto: RTLJan Kooijman vindt het merkwaardig dat Roelof Hemmen dieren doodt en daarover een column heeft geschreven. Dat zei hij maandagavond als inval-Winston in RTL Boulevard. Kooijman vindt de column van de RTL Nieuws-presentator ‘raar’. “Heel eerlijk gezegd vind ik zijn beredenering een beetje vreemd. Van: zij doet het omdat het haar trofee is, maar ik mag het wel doen, omdat ik het mee naar huis neem en het opeet en het een oergevoel is. Dat is toch ook een beetje vreemd.”

Hemmen distantieert zich van mensen die jagen en na het doden van een dier een geluksgevoel hebben en trots een foto op Facebook zetten. De nieuwslezer doodt óók dieren, maar alleen om ze op te eten, stelt hij.

Kooijman vindt dat Hemmen zijn vlees ook prima in de supermarkt kan kopen. “Ik vind het heel iets anders als je jaagt omdat er te veel konijnen zijn of te veel everzwijnen.”

Ik vind het een beetje merkwaardig en ik vind het helemaal merkwaardig dat je als nieuwslezer in Nederland besluit om daar in deze periode je daarover uit te spreken.

Albert Verlinde vindt het ‘een pittige column voor een nieuwslezer, die een soort objectiviteit uitstraalt’. “Als hij volgende keer iets voorleest over de jacht, denk je: ja, maar jij jaagt zelf. Dat is lastig, maar dat moeten ze bij RTL Nieuws zelf uitzoeken.”

Ook Peter R. de Vries is kritisch: “Hij doet een beetje alsof zijn rechtvaardiging wel klopt en die van de ander niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen