GTST waarschuwt jonge acteurs voor drugs

Goede Tijden Slechte Tijden waarschuwt acteertalenten die aan de slag gaan bij de soapserie voor de gevaren van drugs. Dat vertelt acteur Raynor Arkenbout, die enige tijd te zien was als Edwin Bouwhuis in de soap, in weekblad Weekend. Beginnende talenten worden volgens Arkenbout erg goed voorgelicht en begeleid door de Endemol-medewerkers. “Er werd vanaf het begin gezegd dat er in de showbizz veel drugs worden gebruikt en wat daar de gevaren van kunnen zijn“, zo vertelt hij.

GTST is echt een familie, aldus Arkenbout. “Er wordt goed op elkaar gelet en al helemaal op de jongere garde. Iedereen die daar al langer werkt, weet dat de levens van die jonge mensen door de serie gaan veranderen en ze begeleiden dat heel goed.”

Je krijgt als beginnend acteur allemaal adviezen, weet hij. “Dat varieert van hoe je met de media moet omgaan tot hoe je je privéleven moet afschermen. Ze zitten er echt bovenop. Soms vond ik het zelfs een beetje te veel.”

Maar achteraf snap ik het wel. Zij hebben al zo veel jongeren zien komen en gaan en willen dat nieuwkomers goed voorbereid zijn op wat er met ze gebeurt.”

Ik had in elk geval het gevoel dat je met alle problemen waarmee je te maken kreeg, bij de producent of anderen terechtkon.”

GTST-ster Ferry Doedens is al wekenlang in het nieuws, omdat hij vanwege een drugsprobleem is ontslagen bij GTST. Sommigen verwijten de tv-makers meedogenloos te zijn en Doedens niet goed te hebben begeleid.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen