Albert Verlinde dreigde RTL met overstap

Albert Verlinde dreigde RTL 4 in 2005 met een overstap naar Talpa, de toenmalige tv-zender van John de Mol. Dat onthult voormalig RTL-baas Fons van Westerloo deze week in VARAgids. De Mol verleidde tien jaar geleden heel wat sterren om over te stappen. “Wij hebben sommige van onze presentatoren extra moeten betalen, omdat ze zeiden dat ze anders naar De Mol zouden gaan. Albert Verlinde was er eentje, maar er zijn er meer geweest“, aldus Van Westerloo in het omroepblad.

Van Westerloo moest zijn best doen om zijn sterren in huis te houden. “John de Mol begon de hele wereld te kopen, zoals we allemaal weten. Hij had een klinkende naam, velen vonden het al geweldig om bij die man binnen te mogen komen. En hij had het grote geld.

Verlinde’s collega Beau van Erven Dorens vertrok wel. Hij stopte met RTL Boulevard ‘om mijn kinderen eens in bed te kunnen stoppen’.

Bij Talpa ging hij een programma maken op hetzelfde tijdstip. Dat heeft hij geweten: lange tijd is Van Erven Dorens flink aangepakt door Verlinde in RTL Boulevard.

Enkele jaren geleden ging het gerucht dat Verlinde 900.000 euro per jaar verdient bij RTL 4.

Lees ook: Winston plaagt Albert met torenhoog salaris

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen