Airen Mylene verslaat Eva Jinek

SBS 6-presentatrice Airen Mylene was dinsdagavond opnieuw te sterk voor NPO 1-ster Eva Jinek. Haar programma Shownieuws wist om elf uur meer kijkers te boeien dan Jinek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 is al geruime tijd de grote winnaar op de late avond en daar verandert de terugkeer van Jinek niets aan. Shownieuws scoorde dinsdagavond 1 miljoen kijkers en 28 procent marktaandeel, waar directe concurrent Jinek 611.000 kijkers (20 procent) noteerde.

Hart van Nederland, dat tussen half elf en elf uur te zien was op SBS 6, was met 1,3 miljoen kijkers (29 procent) het meest bekeken programma op de late avond.

Jinek begon het nieuwe seizoen maandag met 717.000 kijkers en 24 procent marktaandeel, dus dinsdag heeft ze flink wat kijkers verloren. Ze doet het ongeveer even goed als de detectives die haar afgelopen maand vervingen.

RTL 4, dat in het hoogseizoen met RTL Late Night prima cijfers neerzet op de late avond, is in de zomer geen partij na half elf. De herhaling van Divorce trok dinsdag 320.000 kijkers (8 procent).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen